JAKLITERA sudah ada versi mobile lho! Unduh
Pinjam buku ini
Surat-surat ti Jepang 3

Surat-surat ti Jepang 3

Ajip Rosidi (Pengarang)

Surat/surat Indonesia / Surat/surat / Kumpulan surat
Edisi Cetakan pertama
Penerbit Bandung : Wedalan PT Kiblat Buku Utama, 2017
Deskripsi Fisik 104 Halaman : Ilustrasi ; 21 cm.
ISBN 9789798004049
Subjek Surat/surat Indonesia / Surat/surat / Kumpulan surat
Bahasa Indonesia
Call Number 816 AJI s

Tersedia di:

Perpustakaan Jakarta - PDS HB Jassin
Dapat dipinjam: 2

Deskripsi

Dina surat-surat anu kapilih dimuat dina ieu buku bakal katangen sibuk jeung tulatenna Ajip Rosidi enggoning ngajeujeuhkeun kahirupan basa jeung sastra Sunda, sanajan kudu ngadalian ti kaanggangan. Hiji garapan jugala keur ayeuna jeung jaga, nu mustahil bisa dilakonan ku jalma anu kacintana kana basa, sastra jeung budaya Sunda ukur semet biwir mandahong tea. Teu salah lamun Ajip Rosidi dianggap gegedug revolusi literasi. Nu ngagedurkeun sumanget balarea pikeun daek maca. Waktu mancen Ketua Ikatan Penerbit Indonsia (IKAPI) dina taun 1970-an geus hasil ngayakinkeun pamarntah nu harita hojih balukar booming harga minyak bumi, pikeun meulian buku keur perpustakaan sakola. Pangpangna carita budak jeung rumaja. Nepi ka lahir Instruksi Presiden (Inpres). Ngadegkeun wangunan-wangunan SD (nu katelah SD Inpres) sarta ngalengkepanana ku buku bacaan (nu katelah buku Inpres). Unggal judul buku Inpres dibeuli kontan 130.000 eksemplar. Royaltina ge dibayar kontan sanggeus eta buku katarima ku sakola-sakola.

Ulasan

Belum ada ulasan untuk buku ini. Jadilah yang pertama untuk mengulas!